GVAV Speedman Triathlon Groningen

Grunnman 2015

Ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan in 2005 organiseerde GVAV Triatlon naast de Speedman een heuse hele triathlon die de trotse naam Grunnman kreeg. Vijf jaar later deden we het nog eens dunnetjes over en nu, in 2015, staat de derde editie van de Grunnman voor de deur.

Wat is de Grunnman?

De Grunnman is een klassieke hele triathlon, met andere woorden: 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Het parcours is grotendeels dat van de Speedman (Klik hier), al moet bijvoorbeeld het fietsparcours niet tweemaal maar achtmaal worden afgelegd. De Grunnman is een evenement in de geest van de eerste hele triathlon ooit georganiseerd, die van Hawaii 1978. Gewoon starten en kijken wat je lichaam aan kan. Swim, bike, run in Grunn…and brag for the rest of your life. Wil je weten hoe de Grunnman in 2010 verliep, klik dan hier

Wat is de Grunnman niet?

De Grunnman is geen wedstrijd, maar een triathlontoertocht. Natuurlijk is er een deelnemer die als eerste zal finishen, maar er is geen prijzengeld of zelfs maar een beker te winnen (wel een speciaal finisher t-shirt). De Grunnman doe je voor jezelf. Bij ons is iedereen een winnaar. Natuurlijk is de Grunnman een individueel evenement. Stayeren is verboden.

Belangrijke informatie over de Grunnman

De Grunnman vindt net als de Speedman plaats op zondag 7 juni. De deelnemers aan de Grunnman gaan vroeg van start, om 06.00 uur ‘s ochtends. Finishen kan tot 20.00 uur. Er is plaats voor maximaal dertig deelnemers die niet per se lid hoeven te zijn van GVAV Triathlon. Deelnemers aan de Grunnman zijn zelf verantwoordelijk voor hun verzorging. Verzorging door begeleiders/coaches is toegestaan. De organisatie stelt hiervoor langs het fietsparcours een coachpost beschikbaar. Alleen op het loopparcours richt de organisatie een verzorgingspost in. Alle parcoursen zijn compact en bewegwijzerd. Tijdens het fietsonderdeel zijn geen verkeersregelaars aanwezig. Deelnemers zijn dan dus zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid!

De Grunnman….

Wordt mede mogelijk gemaakt door Runnersworld Groningen, de Runnersworld Speedman, GVAV Triathlon en Grunn Speciaalbier.