RunX Speedman Triathlon Groningen
16 juni 2019 - een evenement van GVAV Rapiditas Triathlon Groningen

Parcours 2019

Zwemparcours

De zwemstart vindt plaats vanaf het strandje van het Zilvermeer. Er worden vervolgens met de klok mee 1, 2 of 3 ronden gezwommen. Het juiste aantal kun je vinden in de tabel hieronder.

wedstrijd ronden afstand [m]
1/8, HIS serie 1 500
1/4, estafette 2 1000

Zwemparcours2017

Strafbox

Als een atleet betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Hij of zij moet zich dan in de strafbox melden om een tijdstraf uit te zitten. Die tijdstraf varieert met de afstand: 1 minuut op de achtste /sprint, 2 minuten op de kwart / OD. Vergeet een atleet zich te melden in de strafbox? Dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie. Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. De strafbox bevind zich vlak voor de wissel fietsen-lopen.

Fietsparcours

Het fietsonderdeel begint met een aanloopstuk van 1.67 km over de Kardingermaar. Er worden vervolgens (tegen de klok) in 1 of 2 ronden gefietst. Nadat je het juiste aantal ronden afgelegd hebt, fiets je via de Kardingermaar weer terug naar de wisselzone. Het juiste aantal te fietsen ronden kun je vinden in de tabel hieronder.

wedstrijd ronden afstand [km]
1/8, HIS serie 1 22
1/4, estafette 2 42

2017Fietsparcours

Loopparcours

Er is een loopronde uitgezet waar de Kardingerbult in is opgenomen. Afhankelijk van de serie loop je 2 of 4 ronden.

wedstrijd ronden afstand [km]
1/8, HIS serie  2 5.5
1/4, estafette 4 11

 2018loopparcours

In de laatse ronde finish je op het grasveld. Zie kaart hieronder

 2017loop laatsteronde