050media Speedman Triathlon Groningen

Grunnman 2020 

Ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan in 2005 organiseerde GVAV Triatlon naast de Speedman  voor het eerst een heuse hele triathlon die de trotse naam Grunnman kreeg. Vijf jaar later deden we het nog eens dunnetjes over en nu, in 2020, staat de vierde editie van de Grunnman voor de deur.

Wat is de Grunnman?

De Grunnman bestaat in deze editie uit zowel een klassieke hele triathlon als uit een Hawaii Special waaruit de deelnemers kunnen kiezen. Met andere woorden: 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen (klassieke afstand) of 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen (Hawaii Special). Het parcours is gelijk aan dat van de Speedman, er moeten "alleen iets meer rondjes" worden afgelegd. De Grunnman is een evenement in de geest van de eerste hele triathlon ooit georganiseerd, die van Hawaii 1978. Gewoon starten en kijken wat je lichaam aan kan. Swim, bike, run in Grunn…and brag for the rest of your life. 

Wat is de Grunnman niet?

De Grunnman is geen wedstrijd, maar een triathlontoertocht. Natuurlijk is er een deelnemer die als eerste zal finishen, maar er is geen prijzengeld of zelfs maar een beker te winnen. De Grunnman doe je voor jezelf. Bij ons is iedereen een winnaar. Natuurlijk is de Grunnman een individueel evenement. Stayeren is verboden.

Belangrijke informatie over de Grunnman

De Grunnman vindt net als de Speedman plaats op zondag 14 juni. De deelnemers aan de Grunnman gaan vroeg van start. De hele triathlon start om 06:00 uur en de Hawaii Special om 07.00 uur ‘s ochtends. Finishen kan tot 20.00 uur. Er is plaats voor maximaal vijftig deelnemers (klassieke afstand en Hawaii Special samen) die niet per se lid hoeven te zijn van GVAV Triathlon. Deelnemers aan de Grunnman zijn zelf verantwoordelijk voor hun verzorging. Verzorging door begeleiders/coaches is toegestaan. De organisatie stelt hiervoor langs het fietsparcours een coachpost beschikbaar. Alleen op het loopparcours richt de organisatie een verzorgingspost in. Alle parcoursen zijn compact en bewegwijzerd. Tijdens het fietsonderdeel zijn geen verkeersregelaars aanwezig. Deelnemers zijn dan dus zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid!

De Grunnman….

Wordt mede mogelijk gemaakt door RunX Groningen

Inschrijven is al mogelijk, klik hier

Grunn Nieuws