050media Speedman Triathlon Groningen

Jeugdtriathlon

“Triathlon? Dat is zwaar joh!”

Dat is meestal de eerste reactie als je vertelt dat je een triathlon gaat doen. Een combinatie van zwemmen, fietsen en dan ook nog eens hardlopen! Natuurlijk is dat niet voor watjes. Maar het kan wel een hele leuke (nieuwe) uitdaging zijn. Want wie kan er nou niet zwemmen, fietsen en lopen? Bijna iedereen toch zeker? Dus jij vast ook! 

“Maar ik kan alleen maar schoolslag zwemmen en ik heb geen racefiets”

Nou en? Je kan ook op een gewone fiets meedoen en met schoolslag kom je toch ook aan de overkant? Denk er wel om dat het dragen van een goede fietshelm altijd verplicht is. Als je zelf geen helm hebt, kun je die van de organisatie lenen.

"Wat moet ik allemaal meenemen voor een triathlon”

Voor het zwemmen heb je alleen een zwembroek of badpak nodig. Als je een zwembrilletje hebt, is dat ook wel handig. Van de organisatie krijg je een badmuts, die meteen dienst kan doen tegen evt. kou. Voor het fietsen is een fiets nodig en ook een helm is verplicht. Een sport-(race)fiets is natuurlijk goed voor de snelheid. Maar om gewoon eens te proberen of je triathlon leuk vindt, is een gewone fiets ook prima. Tijdens het lopen mag je zelf kiezen wat voor kleren je draagt. Het is natuurlijk het makkelijkste als dit de kleding is waar je ook al mee gefietst hebt.

“Triathlon lijkt me leuk!”

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor de kinderserie (125 m. zwemmen, 4,2 km. fietsen en 1,25 km lopen) of de jeugdserie (250 m. zwemmen, 10,6 km. fietsen en 2,5 km. lopen) van de RunX Speedman triathlon. Dit kan je doen via www.speedman.nl/inschrijven.

 

 

Kindertriatlon (1/32e)

onderdeel ronde afstand  opmerkingen
zwemmen 1 125 meter heen-en-weer, om de 1e boei
fietsen 2 4.2 km  
lopen 1 1.25 km heen-en-weer langs het Zilvermeer

 Jeugd (1/16e)

onderdeel ronde afstand  opmerkingen
zwemmen 1 250 meter heen-en-weer, om de 2e boei
fietsen 5 10.6 km  
lopen 2 2.5 km heen-en-weer langs het Zilvermeer

Zwemmen

 2017jeugdzwem

Fietsen

2017jeugdfiets

Lopen

2017jeugdloop