GVAV Speedman Triathlon Groningen

Kindertriathlon

“Triathlon? Dat is zwaar joh!”

Dat is meestal de eerste reactie als je vertelt dat je een triathlon gaat doen. Een combinatie van zwemmen, fietsen en dan ook nog eens hardlopen! Natuurlijk is dat niet voor watjes. Maar het kan wel een hele leuke (nieuwe) uitdaging zijn. Want wie kan er nou niet zwemmen, fietsen en lopen? Bijna iedereen toch zeker? Dus jij vast ook! 

“Maar ik kan alleen maar schoolslag zwemmen en ik heb geen racefiets”

Nou en? Je kan ook op een gewone fiets meedoen en met schoolslag kom je toch ook aan de overkant? Denk er wel om dat het dragen van een goede fietshelm altijd verplicht is. Als je zelf geen helm hebt, kun je die van de organisatie lenen.

"Wat moet ik allemaal meenemen voor een triathlon”

Voor het zwemmen heb je alleen een zwembroek of badpak nodig. Als je een zwembrilletje hebt, is dat ook wel handig. Van de organisatie krijg je een badmuts, die meteen dienst kan doen tegen evt. kou. Voor het fietsen is een fiets nodig en ook een helm is verplicht. Een sport-(race)fiets is natuurlijk goed voor de snelheid. Maar om gewoon eens te proberen of je triathlon leuk vindt, is een gewone fiets ook prima. Tijdens het lopen mag je zelf kiezen wat voor kleren je draagt. Het is natuurlijk het makkelijkste als dit de kleding is waar je ook al mee gefietst hebt.

 

“Triathlon lijkt me leuk!”

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor de kinderserie kort of lang. Hoe je moet inschrijven vind je hieronder. Wil je een keer oefenen dan kan dat! Op zondag 26 mei houden we een oefenochtend, deze begint om 10:00u en eindigt tegen 12:00u. Dit doen we bij de Ruskenveense plas, waar ook de wedstrijd is. Opgeven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Inschrijven

De inschrijving van de kinderserie loopt via de site van de NTB (Nederlandse Triathlon Bond). Op deze site moet je als deelnemer een profiel aanmaken als je die nog niet hebt of log je in met de bestaande profiel gegevens. Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

LET OP: iedere deelnemer moet een eigen profiel aanmaken (of hebben) met een eigen e-mailadres. Na het inloggen kies je de serie van je geboortejaar waarna je betaalt via iDEAL.

Kinderserie kort - groep 3 tot en met groep 6 - geboortejaren 2014 t/m 2017

onderdeel ronde afstand  opmerkingen
zwemmen 1 100 meter om de boeien - rechthoek
fietsen 1 2,5 km  om de wijk
lopen 1 1,0 km heen-en-weer om de pion.

Kinderserie lang - groep 7 en 8 - geboortejaren 2012 t/m 2014

onderdeel ronde afstand  opmerkingen
zwemmen 1 150 meter om de boeien - driehoek
fietsen 2 5 km  2 ronden om de wijk
lopen 2 2,0 km 2x heen en weer om de pion